środa, 6 sierpnia 2014
Cavia (nie mylić z CAVA) 2012
Musimy się przyznać, iż rzadko sięgamy po wina z Ameryki Południowej z racji dość słabych rekomendacji tego kierunku powstałych na skutek zalewu naszego rynku przez marne jakościowo wina chilijskie (są wyjątki od tej reguły). Wybór Cavii był próbą, którą podejmujemy co jakiś czas, ażeby sprawdzić, czy przypadkiem nasze uprzedzenia nie są dla któregoś kraju krzywdzące, jak również, czy coś w naszym dotychczasowym podejściu nie powinno ulec zmianie. Cavia jest czerwonym, wytrawnym, powstałym z jednego szczepu winogron Melbec winem, pachnącym ciemnymi owocami leśnymi. Cavia naprawdę przełamuje stereotypy i warto go spróbować.
Piotr i Paweł, 26,99 zł.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz