niedziela, 29 grudnia 2013

Zisola, Sycylia 2011

Wybaczcie brak zdjęcia, ale gdzieś nam się zawieruszyło, a butelka wylądowała już na osiedlowym śmietniku, więc żeby nie robić problemu osobie, która by się na nie jednak skusiła zamieściliśmy adres internetowy producenta, dzięki któremu każdy chętny będzie mógł zobaczyć etykietę i kształt butelki, która zawiera ten pyszny trunek. Wino czerwone, trochę kwaskowe, które według producenta leżało 10 miesięcy w dębowej beczce. Dość ciężkie i szczerze powiedziawszy potrzeba mu kilka minut "oddychania" przed spróbowaniem, albowiem jego temperament, jeśli mówimy o walorach zapachowych, jest dość ostry w odbiorze, choć nie odpychający. Wino z dużym bukietem smakowym i znaczną cierpkością, ale warto go spróbować z racji jego sycylijskiego charakteru. www.mazzei.it/eng_511/ Mielżyński, cena: prezent świąteczny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz